VERSION FRANCAISE EN BAS
When we say monk or Sadhu food, one must understand that they just eat food sourced from earth in a non-violent manner knowing that this food will transform into themselves in a matter of hours. With complete awareness of 'You are what you Eat', we precise on eating consciously.
Our menu for this Saturday 'The Urban Monk Menu' is using the traditional sadhu meal but cooked and presented in an urban style. It is an amalgamation of food coming from earth that has the properties of promoting fluidity, joy and peace in one's internal organisation, their immune system and to the environment.
Starter is a subtle fusion of seasonal ingredients, opening ones palette for the upcoming journey to both east and the west. The main dish takes one on a specific culinary journey to south-central part of India, to a cave where a spiritual meal with green mango dal is made; no where in the world is this a common dish, not even in the rest of India. While, the dessert takes you to a particular place in the amazon of Peru where this is savoured and offered in religious rituals.
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EN FRANCAIS
Quand nous parlons de manger une nourriture yogique ou pour Sadhu (moine) cela signifie que les produits viennent de la Terre de façon non violente, étant conscient que ces aliments vont se transformer en nous même en quelques heures. « You are what you Eat », est une des raisons de l'importance de se nourrir de façon consciente.
Notre menu pour ce Samedi s'intitule « Le moine moderne » et sera préparé en nous inspirant des repas traditionnels des sadhus mais
cuisiné et présenté de façon plus moderne. Cette cuisine aura donc les bienfaits d'un repas yogique comme favoriser la fluidité, l'harmonie et la paix intérieure, la bonne santé du corps et le respect de la Terre, dans une interprétation urbaine.
L'entrée sera une fusion de légumes de saisons pour vous ouvrir les papilles au voyage d'Est en Ouest. Le plat est un bond dans une grotte en Inde du Sud-centre où un Sadhu prépare un Dal à la mangue verte, seule région où ce plat se prépare ; et le dessert vous emmène au Pérou où une certaine graine était utilisée comme offrande religieuse.
LE MENU:
Entrée:
Seasonal vegetable paté and leek fondue on bread with salad and roasted grains
Plat:
Green mango dal with cashew brown rice and vegan raita
Dessert:
Vegan Chia caviar with raisins and pomegranate
Tarif: 25 EUR (with 1 glass of wine or softdrink)
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